kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
13
Август
2015

Вечерня с Молебен канон (Параклис) на Пресвета Богородица в катедрален храм ''Успение Богородично'',гр.Пазарджик

На 13.08.2015г.(четвъртък),в катедрален храм ''Успение Богородично'' гр.Пазарджик, се отслужи вечерно богослужение с антифонно пеене на седмото и последно за тази година чинопоследование на Молебния канон на Пресвета Богородица пред чудотворната икона преди настъпването на големия Богородичен празник ''Успение Богородично''.Молитвеното последование възглави Негово Благовейнство свещеник Спас Дичев.Заедно със Него съслужи:свещеник Максим Ничев.Молитвено участие взе и многобройният богомолен народ.Всички отново се помолихме на Пресвета Богородица да чуе нашите молби да ни благослови и пази Богоспасаемата ни Пазарджишка духовна околия.В продължение на петнадесет дни ние усърдно се молихме на Пресвета Богородица с думите:''Пресвета Богородице спаси ни'',така и тази година завърши Молебния канон посветен на Майката Божия.

 

12
Август
2015

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

На 12 август с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай неговият викарий - Знеполски епископ Арсений, отслужи вечерня и Молебния канон на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично”, в град Пазарджик.

С архиерея съслужиха: Архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия архимандрит Яков,  секретарите на пазарджишка духовна околия протойерей Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев, свещеници от гр.Пазарджик, гр. Пловдив  и околията.

1 В храма за поклонение,  благословение и духовна радост  бе донесена чудотворната икона  на Света Богородица „Златна      ябълка”.

 В края на последованието  викарният епископ Арсений  преподаде на миряните  архипастирския благослов на    Негово Високопреосвещенство      Пловдивския митрополит Николай  и се обърна към тях със слово за  великата Застъпница на човешкия  род:

 "Ние виждаме колко ярък е този  пример за нас, съвременните  християни на 21-ви век, защото  множеството конфликти, които  възникват в нашето общуване, са  свързани с нашите думи. Думите  обиждат, думите убиват, думите раздразняват, думите нараняват, думите раздалечават брат от брат, сестра от сестра и деца от родители. Именно това как Божията Майка се отнасяла с околните, е велик пример за нас. Пример на смирение и чистота, пример за идеал на човешки живот. Нека образът на Божията Майка да помогне на заблуждаващия се и удрящ се човек да намери в своя живот правилния ориентир, истинските ценности, върху които да изгради своя живот и своите условия на общуване между хората - не върху лъжливи ценности, които ни натрапва модата и наложилата се обществена митология, а върху основните истини, които сам Бог дал на човека за негово спасение и благоденствие."

Множество богомолци се стекоха в храма за да изпросят молитвеното застъпничество на Майката Божия и да се поклонят пред чудотворния и лик.

11
Август
2015

Вечерня с Молебен канон (Параклис) на Пресвета Богородица в катедрален храм ''Успение Богородично'',гр.Пазарджик

На 11.08.2015 г. (вторник), в катедрален храм ''Успение Богородично'' гр. Пазарджик, се отслужи вечерно богослужение с антифонно пеене на шестото чинопоследование на Молебния канон към Пресвета Богородица пред чудотворната икона. Молитвеното начало на канона възглави Негово Благоговейнство свещеник Боян Кочев, секретар на Архиерейското наместничество гр. Пазарджик. Заедно със Него съслужиха: свещеник Максим Ничев и свещеник Спас Дичев, служащи в катедралата. Молитвено участие взе и многобройният богомолен народ. Всички заедно изпросихме молитвеното застъпничество на Пресвета Богородица за богоспасаемата ни Пазарджишка духовна околия.

10
Август
2015

Вечерня с Молебен канон към Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично", гр.Пазарджик

На 10.08.2015 г. (понеделник), в катедрален храм ''Успение Богородично'' гр. Пазарджик, се отлужи вечерно богослужение с пеенето на петото чинопоследование на Молебния канон на Пресвета Богородица пред Нейната чудотворна икона. Преди самото начало на Богородичния канон Негово Високопреподобие архимандрит Яков- Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, заедно със секретаря на Архиерейското наместничество в гр. Пазарджик свещеник Боян Кочев и свещеници от катедралата, отслужи трисагий (заупокойна молитва) в памет на новопреставления Божий раб Филип, първородният син на г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България. Вечна и блажена да бъде светлата му памет!

Веднага след това Негово Високопреподобие възглави Молебния канон на Пресвета Богородица. В последованието взеха участие: свещеник Боян Кочев, секретар на Архиерейското наместничество, свещеник Максим Ничев и свещеник Спас Дичев. Молитвено участие в богослужението взе и дошлият богомолен народ. След като завърши вечерното богослужение,  архимандрит Яков се обърна към присъстващия народ и произнесе поучително слово, като спомена какъв е смисълът и ползата за душите на всекиго от нас, пеейки тези прекрасни молитви, чрез които възхваляваме Майката Божия: ''Пресвета Богородице спаси ни''.

<<  151 152 153 154 155 [156157 158 159 160  >>