kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
04
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица пред чудотоворната икона на Пресвета Богородица "Златна ябълка", манастир "Св. Св. Петър и Павел", с. Паталеница.

„Пресветая Богородице, спаси нас!” - пее Църквата усилено в дните на Богородичния пост.

На 4 август Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави последованието Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Баткунския манастир „Свв.Петър и Павел”.

На богослужението бе посрещната Чудотворната икона на Света Богородица -„Златна ябълка” за благословение, за духовно подпомагане и утвърждаване на вярващите християни в благочестие и духовна радост.

Заедно с архиерея съслужиха: Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, архимандрит Яков - архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, духовните надзорници при Пловдивска митрополия - свещеноиконом Тодор Хаджиев и свещеноиконом Деян Стоенчев, митрополитският протодякон Илиян Александров, митрополитският дякон Ангел Ангелов и свещеници от епархията.

На богослужението присъстваха: кметът на Община Пазарджик г-н Тодор Попов, кметът на Община Септември г-н Марин Рачев, кметът на село Паталеница г-н Ангел Налбатски, Директорът на СОУ "Христо Ботев" гр. Септември г-жа Янка Кметска, общественици и множество боголюбиви миряни, които заедно с митрополитския хор „Св.ап.Ерм” възнесоха молитви към Пресвета Богородица и се поклониха пред Чудотворния ѝ образ.

03
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 03.08.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик беше отслужена вечерня с молебен канон на Пресвета Богородица.

Богослужението беше възглавено от секретаря Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов. В съслужение с него бяха свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена" и свещ. Спас Дичев от катедралата.

В края на службата отец Стефан поздрави миряните и пожела всички ние да следваме примера на скромен и богоугоден живот на Божията Майка.

02
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 02.08.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик беше отслужена вечерня с молебен канон на Пресвета Богородица.

Богослужението беше възглавено от архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха секретарите на Околията прот. Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев и свещ. Спас Дичев от катедралата.

В приветствието си към дошлия народ архим. Яков благопожела Покровът на Божията майка да се спусне над всички присъстващи и техните семейства. Той покани всички да се съберем на 04.08.2016 г. от 19.00 часа в Баткунската света обител край с. Паталеница, където да посрещнем чудотворния образ на света Богородица и Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Не е случайно това, че Божията Майка пожела да се изкачи до манастрира в подножието на планината, каза отец Яков, за да може от високото да погледне към молитвите на всички, живеещи в Пазарджишка околия.

След службата бяха благословени хлябове за подкрепа на всички присъстващи.

29
Юли
2016

Митрополит Николай ще отслужи Молебен канон на света Богородица в Баткунския манастир

Zlatna Yabulka

 

 

 

На 04.08 /четвъртък/ от 19:00 часа

Негово Високопреосвещенство

Пловдивският митрополит НИКОЛАЙ

ще отслужи Вечерня с

Молебен канон на Пресвета Богородица

пред Чудотворната икона

на Пресвета Богородица - „Златна ябълка”

Баткунски манастир „Свв.Петър и Павел”

27
Юли
2016

Храмов празник в Параклис "Св. вмчк. Пантелеймон" МБАЛ гр.Пазарджик

На 27.07.2016 г. Светата православна църква почита паметта на светия великомъченик, безсребреник и чудотворец Пантелеймон.

На днешния ден Негово Високопреподобие архимандрит Яков възглави Празничната Божествена Света Литургия в едноименния параклис, намиращ се в двора на МБАЛ гр.Пазарджик. В съслужение с него беше и свещеник Спас Дичев, служащ в катедрален храм ''Успение Богородично" в гр.Пазарджик.Молитвено участие в Светата Богослужба взеха и дошлият богомолен народ от града.

В края на Светата Литургия архимандрит Яков произнесе празнична проповед за живота и чудесата на Св.вмчк.Пантелеймон. Празничната Божествена Литургия завърши с многолетствие.

<<  234 235 236 237 238 [239240 241 242 243  >>