kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
02
Юни
2016

Футбол

Трите отбора излъчиха свои състезатели и в най-емоционалната от дисциплините - футбола. Всеки от отборите се състоеше от един вратар и четири полеви играчи. След оспорвани двубои на първо място се класира отборът на с. Паталеница, втори беше този на гр. Септември с равен брой точки, но по-добра голова разлика от отбора на с. Звъничево.

Ето и резултатите в отделните срещи и крайното класиране:

Паталеница : Звъничево - 6:2

Септември : Звъничево - 2:2

Паталеница : Септември - 4:1

1 място - Паталеница с 6 точки

2 място - Септември с 1 точка и голова разлика 3:6

3 място - Звъничево с 1 точка и голова разлика 4:8

 

01
Юни
2016

Апликация на кръст

В дисциплината за творчество и сръчност се състезаваха по един участник от всеки отбор: Стилян Шинков от гр.Септември, Благой Тренков от с.Паталеница и Таня Савова от с.Звъничево. Задачата беше участниците да направят апликация на кръст от предоставените им материали - подложка, разграфена на квадратчета, цветен картон, линия, ножица и лепило. Времето за работа беше определено на 20 минути. Участниците подходиха много старателно към задачата, но бяха притиснати и от ограничението за време. След предаване на работите комисия от духовници се зае да определи класирането. Взеха се предвид индивидуалния творчески подход на състезателите, цветовото решение, а също така и прецизност при рязане и лепене. Единодушно бе избрана апликацията на Благой Тренков за първо място, на Стилян Шинков за второ и на Таня Савова - на трето. Директорите и учителите, като представители на отборите, също бяха помолени за мнение и коментар. Те се съгласиха с класирането, направено от комисията.

За да направите подобна апликация вижте още идеи в раздел За децата/Работилница/Мозайка.

01
Юни
2016

Как се справиха участниците в Интелектуалната игра на спортния празник?

Една от състезателните дисциплини в спортния празник беше Интелектуална игра с въпроси. Всеки отбор излъчи по трима участника, които имаха на разположение 20 минути да отговорят писмено на 2 задачи с общо 14 въпроса. Първи се справи отборът на гр.Септември за удивителните 6 минути. Състезателите от Паталеница приключиха за 14 минути, а от Звъничево се затрудниха най-много - за 16 минути. След проверка на предадените отговори, участниците от Септември получиха максимален брой точки - 14 и заслужиха първото място с бързина и прецизност. Отборът на Паталеница получи 11 точки. Затрудниха ги въпросите за учениците на Иисус Христос и за празниците Богоявление и Възнесение Христово. Състезателите на Звъничево завършиха с 6 точки, а от работата им стана ясно, че са били притеснени, тъй като имат верни отговори на някои от по-трудните въпроси, а на по-лесните са допуснали грешки.

Проверете знанията и на Вашите деца. Изтеглете бланката от тук.

01
Юни
2016

Детски спортен празник в Баткунския манастир

На 01 юни 2016 г. - Деня на детето, Баткунският манастир "Св. ап. Петър и Павел" прие в топлата си прегръдка децата от три училища на богоспасаемата Пазарджишка духовна околия - СОУ "Христо Ботев" гр. Септември, ОУ "Константин Величков" с. Паталеница и ОУ "Васил Левски" с. Звъничево. Китните зелени поляни на Светата обител, празнично украсени за случая, събраха близо стоте деца, обединени във вярата си в Бога и желанието за добротворство.

Празникът започна с молебен за здравето на децата от Околията, отслужен в храма на манастира от Негово Високопреподобие архимандрит Яков, игумен на обителта и Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия в съслужение със свещеници от Околията.

След това участниците се отправиха към официалната площадка, на която излъчените от тях капитани изтеглиха жребий за екипите и реда на явяване на отборите.

Състезанията протекоха в следните дисциплини: рисунка на асфалт, футбол, интелектуална игра с въпроси, щафета, апликация на кръст с гланцово блокче и теглене на въже.

В генералното класиране победител стана отборът на СОУ "Христо Ботев" гр. Септември, на второ място се класира този на ОУ "Константин Величков" с. Паталеница и на трето - отборът на ОУ "Васил Левски" с. Звъничево.

Въпреки оспорваните игри Христовата любов съпровождаше всяка надпревара. След приключване на всяка от игрите, победителите бяха награждавани от архим. Яков. За всеки участник имаше подарък иконка с чудотворния образ на Божията Майка от катедралния храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик, грамота, спортен екип, свирка и очила.

В края отборите бяха отличени не с медали, а със златен, сребърен и дървен Кръст, които да пазят учениците и им напомнят за приятните мигове, прекарани в манастира. Участниците изработиха и пуснаха в небето свои послания към всички деца по света.

Малчуганите останаха изключително доволни от празника, получените награди и новите приятелства. От името на всички присъстващи деца, учители и родители, Директорът на СОУ "Христо Ботев" гр. Септември г-жа Янка Кметска благодари на архим. Яков за добрата организация и прекрасния празник, който Пазарджишкото архиерейско наместничество подари на децата. Тя изрази общата надежда, че това няма да е единствения такъв ден, а ще стане традиция.

Тържеството завърши с българско хоро, изпълнено от участниците и техните учители, след което всички се подкрепиха със специално доставената за случая сертифицирана храна.

Не липсваха и добри хора като Петър от град Пазарджик, който закупи спортните екипи, част от подаръците и храната за децата.

Подробните резултати и снимков материал от празника ще бъдат публикувани през следващите дни.

29
Май
2016

Свети Лука, моли Бога за всички болящи!

2016.05.29

 

На 29.05.2016 г., когато Светата Църква чества паметта на свети Лука Симферополски, Негово Високопреподобие архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия отслужи света Божествена литургия в болничния параклис "Св. Пантелеймон" в гр. Пазарджик. В съслужение с него беше и прот. Стефан Йорданов, Секретар на Наместничеството.

Двамата се помолиха на светите Лечители да даруват на всички хора телесно здраве и душевно спасение.

<<  237 238 239 240 241 [242243 244 245 246  >>