kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
07
Юни
2016

Свещеническа конференция в гр. Пазарджик

На 07.06.2016 г., по предварително утвърден в началото на годината график, в град Пазарджик се проведе свещеническа конференция. Преди нея в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик се отслужи Божествена света Литургия в съслужение на всички свещеници от Пазарджишка духовна околия, които към момента нямаха ангажимент към своите храмове.

Службата беше възглавена от Негово Високопреподобие архим. Яков, Архиерейски наместник на Околията. В съслужение с него бяха: секретарите прот. Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев, свещеноик. Иван Чалъмов, Председател на храм "Успение Богородично" гр. Велинград; прот. Кирил Петракиев, Председател на храм "Св. Варвара" с. Варвара; прот. Стоил Лазаров, Председател на храм "Св. Неделя" гр. Ракитово; прот. Йордан Василев, Председател на храм "Св. Харалампий" гр. Септември; свещ. Николай Генев, Председател на храм "Св. Троица" гр. Белово; свещ. Любомир Чавдаров, Председател на храм "Св. Николай" гр. Ветрен; свещ. Неделчо Борисов, Председател на храм "Св. Дух" с. Мирянци; свещ. Иван Зяпков, Председател на храм "Св. пр. Илия" с. Величково; свещ. Лазар Минеков, Председател на храм "Св. арх. Михаил" с. Главиница; свещ. Димитър Милков, Председател на храм "Св. Троица" с. Динката; свещ. Ангел Тонов, Председател на храм "Св. Димитър" с. Лесичово; свещ. Стоян Ковачев, Председател на храм "Св. Георги" с. Голямо Белово; свещ. Максим Ничев, Председател на храм "Св. Георги", с. Ивайло.

Свещениците съслужиха с радост, поздравявайки се с "Христос посреде нас!" и причастявайки се от една Чаша с Тялото и Кръвта на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. С едно сърце и една уста те призоваха Вседържителя Бога да помене между първите Високопреосвещения наш митрополит Николай, когото да запази в мир, здрав и дългоденствен в служението му на Светата Църква.

Молитвено участие в службата взеха свещеноиконом Петър Каръков, Председател на храм "Св. св. Константин и Елена" гр. Пазарджик, прот. Петко Еленкин, Председател на храм "Св. Георги" гр. Пазарджик, прот. Георги Читалов, Председател на храм "Св. Троица" с. Хаджиево, прот. Димитър Иванов, Председател на храм "Св. арх. Михаил" с. Виноградец, свещ. Димитър Христев и свещ. Сидер Димов, енорийски свещеници в храм "Св. Петка" гр. Пазарджик, свещ. Стоян Стоянов, Председател на храм "Св. Георги" с. Овчеполци, свещ. Кръстьо Ненов, Председател на храм "Св. Йоан Предтеча" с. Карабунар, свещ. Александър Георгиев, Председател на храм "Св. пр. илия" с. Дорково, свещ. Васил Спасов, Председател на храм "Св. пр. Илия" с. Ляхово, свещ. Георги Пашев, Председател на храм "Успение Богородично" с. Ветрен дол.

Духовния празник завърши с многолетствие, което изпяха всички присъстващи.

03
Юни
2016

Рисунка на асфалт

Децата, участници в спортния празник на Баткунския манастир, сътвориха чудесни рисунки на асфалт. Темата беше: "1 юни през моите очи". Отборите на Паталеница, Септември и Звъничево избраха по 2 деца, които да представят своето училище. Определено беше време от 1 час за рисуване. В тази дисциплина участие взе и отборът на манастира, който се състоеше от трима млади творци. Това бяха най-малкият участник в празника - Петър-Павел на 6 години, Явор Кочев и Рангел Кочев.

В тази дисциплина журито разгледа и одобри всички рисунки, но не класира първо, второ и трето място. Наградени бяха всички участници за проявените талант, старание и творческо изразяване на темата.

02
Юни
2016

Послания към всички деца по света

Участници от трите училища в детския спортен празник в Баткунския манастир написаха послания към всички деца по света по случай 1 юни - Международен ден на детето. Те бяха следните:

"Пожелаваме ви да бъдете добри, винаги да се закриляте и да се обичате взаимно."

"Св. апостоли Петър и Павел, молете се за българските деца."

"Мили деца, бъдете живи и здрави и успех!"

След като бяха прочетени, посланията полетяха с балони в небето. С тях децата ни показаха, че колкото и малко да е детското сърце, в него се побира любовта към целия свят.

02
Юни
2016

Теглене на въже

Може би най-много емоции на спортния празник предизвика дисциплината Тегленето на въже. Тя се проведе в две части - за момичета и момчета, като двубоите следваха по вече изтегления жребий за футбола. Участваха по 4 момчета и 4 момичета от отбор. Всички останали деца окуражаваха с викове и аплодисменти своите връстници.

В първото състезание победиха момчетата от Звъничево срещу Паталеница, но във второто бяха победени от Септември. В следващото теглене между Септември и Паталеница първите надвиха. Така момчетата завършиха: Септември с две точки, Звъничево - с 1, а Пателеница - 0.

При момичетата Звъничево бяха победени от Паталеница и от Септември и останаха с 0 точки. Септември победиха и Пателеница и събраха 2 точки. Момичетата от Паталеница бяха с една победа - 1 точка.

Така в крайното класиране Септември беше безспорен победител с 4 точки, а Звъничево и Паталеница бяха с равен брой - по една, и трябваше да участват още веднъж, за да се реши кой ще заеме второ място. Във финалното теглене се включиха и момчетата, и момичетата. Победи отборът на Звъничево и заслужи второто място.

Всички деца бяха много задружни и с радост подкрепяха своите съотборници. Отец Яков награди участниците в тегленето на въже с футболна, волейбона и баскетболна топка.

02
Юни
2016

Щафета

Състезанието по щафетно бягане се проведе в две части - за момичета и за момчета. Всеки отбор излъчи общо по четирима бегачи - 2 момичета и 2 момчета. Участниците трябваше да приемат и предадат успешно 2 знаменца, като пробягат дистанцията от 100 метра (две дължини по 50 метра). Два хронометъра засичаха точното време.

Първи стартираха момчетата от отбора на Паталеница. Справиха се за 27 секунди. След тях стартираха момчетата от Звъничево, които финишираха на 28-мата секунда. Трети бяга отборът на Септември за 25 секунди. В същата подредба се състезаваха и момичетата, като се справиха съответно за 29 секунди Паталеница, 30 секунди Звъничево и 28 секунди Септември. Така финалното класиране беше определено - на първо място отборът на гр. Септември с общо 53 секунди, на второ - на с.Паталеница с 56 секунди, а на трето - на с.Звъничево с 58 секунди. Всички деца се справиха отлично, за което говорят близките резултати. Те бяха горещо аплодирани и окуражавани от своите съотборници. Отец Яков награди участниците в дисциплината щафетно бягане с футболна, волейболна и баскетболна топка.

<<  239 240 241 242 243 [244245 246 247 248  >>