kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
13
Април
2016

Малко повечерие с целия Велик покаен канон

На 13.04.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше отслужено Малко повечерие с целия Велик покаен канон на свети Андрей Критски.

Богослужението беше възглавено от архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха двама от служащите свещеници в катедралата - свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров, както и прот. Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев.

В края на службата отец Яков пожела на всички присъстващи добродетелите, които измолихме в канона - вяра, смирение, търпение, покаяние, да се изпишат в нашите души. Той призова онези, които все още не са успели да се причастят с честните Тяло и Кръв Господни, да положат усилия през оставащото благодатно време на поста, та и те чрез своите добри дела, пост и молитва да предвкусят от райските блага още тук на земята, като седнат на Господнята трапеза.

Отец Яков прикани всички да се съберем отново в 18.00 часа на 15.04.2016 г, когато да възпеем Божията Майка с думите на Нейния акатист и за последно извикаме към Нея: "Радвай се, Невесто неневестна!".

10
Април
2016

Четвърта Неделя на Великия пост - на свети Йоан Лествичник

20160410 10300420160410 103009На 10.04.2016 г., Четвърта Неделя от Великия пост - на преподобния наш отец Йоан Лествичник, Негово Високопреподобие архимандрит Яков гостува в с. Дорково. Той възглави празничната света Василиева литургия в съслужение с Председателя на ЦН при храма свещ. Александър Георгиев.

В края на службата мнозина от енориашите и гостите на храма пристъпиха към светите Тайни, след като се бяха подготвили с усърден пост и молитва.

08
Април
2016

Малко повечерие с Богородичен акатист - IV статия в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

На 08.04.2016 г., в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик с тържествено литийно шествие бе посрещната Чудотворната икона на Божията Майка “Златна ябълка” от асеновградското село Горни воден.

Пред чудотворния лик на Пресвета Богородица по време на Малкото повечерие Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений - викарий на Пловдивския Митрополит Николай прочете четвъртата част на Богородичния Акатист.

С епископа съслужиха свещеноиконом Виктор Христев - Епархийски духовен надзорник, протоиерей Деян Стоенчев - Духовен надзорник, Архимандрит Яков - Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, прот. Стефан Йорданов, свещ. Боян Кочев - секретари на Пазарджишка духовна околия, множество свещенослужители от Пазарджишка духовна околия и от гр. Пловдив.

Храмът бе преизпълнен от многобройни богомолци, дошли молитвено да съучастват в светата богослужба, да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица „Златна ябълка” и да измолят Нейното застъпничество и закрила.

В края на Малкото повечерие Знеполският епископ Арсений се обърна към събралото се множество християни с прочувствено слово, в което подчерта важността на Божията Майка за спасението на човешкия род и Нейната благодатна подкрепа, която оказва на всички обръщаши се молитвено към Нея. Епископът преподаде пастирското благопожелание и молитвено застъпничество на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. 

На богослужението присъстваха кметът на община Пазарджик - г-н Тодор Попов, заместник обл. управител г-жа Гинче Караминова, кметът на община Септемри - г-н Марин Рачев, множество жители и гости на града.

 

04
Април
2016

Митрополит Николай ще отслужи четвърта статия от Акатиста на света Богородица в гр. Пазарджик

Zlatna Yabulka

 

На 08.04.2016 г. от 18.00 часа в катедрален  храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи четвърта статия от Акатиста на света Богородица.

 

Владиката ще донесе за поклонение чудотворния образ на Божията Майка - Златна ябълка.

 

Нека всички се съберем и заедно със своя архипастир с едни уста и едно сърце призовем Небесната ни Закрилница и кажем: Радвай се, Невесто неневестна!

04
Април
2016

Молебен за годишнината на Военно окръжие Пазарджик

На 04.04.2016 г. се навършват 130 години от създаването със Заповед №103 от 04.04.1886 година на тогавашния военен министър майор Никифоров на Военно окръжие град Пазарджик.

По повод честванията и по покана на Началника на Окръжието подполковник Емил Колегов Негово Високопреподобие архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, отслужи молебен за здравето и благоденствието на всички военнослужители в Българската армия. В съслужение с него бяха прот. Стефан Йорданов, свещ. Димитър Попов и свещ. Боян Кочев.

След молебена духовниците бяха поканени в числото на официалните гости и присъстваха на програмата по повод честванията рождения ден на местната структура на Министерство на отбраната на РБ.

<<  247 248 249 250 251 [252253 254 255 256  >>