kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

19
Февруари
2016

143 години от обесването на йеродякон Игнатий - Васил Левски

На 19.02.2016 г. се отбелязват 143 години от обесването на йеродякон Игнатий - Васил Иванов Кунчев – Васил Левски. По този повод Баткунската света обител прие учениците от ОУ "Васил Левски" с. Звъничево, начело с Директора г-жа София Банкина. Игуменът на манастира - архимандрит Яков отслужи панихида за упокоение душата на Дякона. В съслужение с него бяха йеромонах Йоаким, брат на обителта и свещениците Спас Дичев и Боян Кочев от гр. Пазарджик.

 

 

От 11.00 часа беше отслужена панихида и в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик. В съслужение с Архиерейския наместник архимандрит Яков бяха свещениците от град Пазарджик отец Петко Еленкин, отец Спас Дичев, отец Любомир Чавдаров, отец Боян Кочев и отец Йордан Василев от гр. Септември. Храмът беше изпълнен с много енориаши и гости на катедралата, както и общественици от града. След завършването на помена архимандрит Яков предводи шествието до площад "Васил Левски" в града, където бяха поднесени цветя на паметника на Апостола на свободата. На тържеството присъстваха Областния управител г-н Трендафил Величков заедно със своите заместници, кметът на Община Пазарджик г-н Тодор Попов, омбудсманът г-н Иван Димитров, общински съветници от Пазарджишкия общински съвет, много директори, учители и ученици от училищата в града.

 

 

От 13.30 часа по покана на г-жа Галина Барова, Директор на училище "Христо Смирненски" в гр. Пазарджик, Негово Високопреподобие архимандрит Яков заедно със свещеник Боян Кочев присъстваха на тържество на училището, което се проведе в сградата на Регионалния исторически музей в града.

 

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.