kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

07
Януари
2018

Архиерейска света литургия в гр. Септември

На 7 януари храм "Св. свщмчк Харалампий" бе изпълнен със сугуба духовна радост. С благословението на Пловдивския митрополит Николай Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков, викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджик оглави светата Литургия в съслужение с енорийските свещеници прот. Йордан Василев и свещ. Николай Генев.

Храмът не можеше да побере мнозинството православни християни, събрали се до почетат Предтечата и Кръстителя Йоан и да засвидетелстват любовта си към своя владика. На службата присъстваше и кметът на Община Септември г-н Марин Рачев, който подари букет с благодарствено слово към eпископ Яков.

В проповедта си архиереят напомни да обичаме Бога и да следваме завета на св. Йоан Кръстител – да принесем достойни плодове на покаяние, да не бъдем горделиви, да вършим на другите това, което искаме да получаваме.

Изпълнявайки своя синовен дълг, владиката преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай на жителите на град Септември.

Накрая епископ Яков поздрави рожденика прот. Йордан Василев с отечески благослов и подарък. От името на енорията отец Йордан подари на владиката фотоалбум със снимки, запечатали прекрасни спомени от гостуванията му в гр. Септември и отправи синовна молба – да се моли за душевно спасение на православните християни от енорията на храм "Св. свщмчк Харалампий".

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.