kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

03
Декември
2017

Архиерейска света Литургия в храм "Света Троица" гр. Белово

На 3-ти декември, ✝ 14 Неделя след Неделя подир Въздвижение, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в храм „Св. Троицагр. Белово беше отслужена архиерейска света Литургия от Константийския епископ Яков, втори викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха двамата секретари на Околията прот. Стефан Йорданов и прот. Боян Кочев, председателят на храма свещ. Николай Генев и прот. Димитър Иванов, председател на храм „Св. арх. Михаил“ с. Виноградец.

По време на причастния беше прочетена проповед върху евангелското четиво за Неделята.

В края на службата епископ Яков се обърна към хората и каза: „Братя и сестри, благодаря на всички за молитвената подкрепа, която осезаемо се усети по време на службата. Още повече, че на Господнята трапеза седнаха и мнозина от вас, които се бяха подготвили с усърден пост и молитва. Те чуха призива на Църквата, призоваваща ни по стъпките на Спасителя, застанаха пред образа на Христа и изповядаха греховете си, търсейки прошка за тях. Това е Бащината любов, която се проявява към всеки един, идващ при Бога - „Който дохожда при Мене, няма да го изпъдя вън“, свидетелства Сам Господ. Не слушайте лъстивия глас на сатаната, който ни мами и убеждава, че нямаме сили да постим. Нека си дадем сметка, че най-важно е спасението на безсмъртната ни душа, та  поне в оставащото време на поста да положим началото на нашето изправление и пристъпим със страх Божи, вяра и любов към светите Тайни. Така ще посрещнем достойно и Неговото Рождение по плът“.

Накрая епископ Яков преподаде благословението на Пловдивския митрополит Николай на всички присъстващи.

От името на църковното настоятелство свещ. Николай Генев подари на архиерея живо цвете, символ на живата вяра на енориашите при храма.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.