kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

27
Януари
2019

Архиерейска света Литургия за ✝14 Неделя след Неделя подир Въздвижение – на Йерихонския слепец в гр. Пазарджик

На 27-и януари, 14 Неделя след Неделя подир Въздвижение – на Йерихонския слепец, с благословението на Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков - викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия отслужи светата Литургия в катедрален храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик. В съслужение с него бяха секретарят на Околията прот. Боян Кочев, енорийският свещеник Любомир Чавдаров и дякон Николай Ангелчов.

В този празничен за християните ден много боголюбиви миряни дойдоха в дома Господен, за да потърсят с молитвите си небесната помощ и застъпничество на великия Божи угодник – свети Йоан Златоуст, пренасянето на чиито мощи се чества на 27-и януари всяка година. От цялото си сърце те участваха в светата богослужба, допринасяйки с молитвите и песнопенията си за нейното благолепие и изпълване с духовна радост.

По време на причастния беше произнесена проповед върху евангелското четиво, спомнящо ни изцеряването от Христос на слепеца в град Йерихон.

В края на службата епископ Яков се обърна към присъстващите със слово за живота и добродетелите на Богоглаголивия светец, наречен заради мъдростта си Златоуст. Владиката благодари на Бога и на Неговия угодник, че имаме Божествената литургия, написана от свети Йоан, с която можем да издигаме умовете и сърцата си към Бога и по време на която да се откъснем от земното и се издигнем към небесното. Той призова да подражаваме на вярата и ревността по Бога на светеца, като него да служим на Бога не само с думите, а с делата си, да усилваме молитвата си и никога да не се отчайваме.

Епископ Яков преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай на всички.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.