kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

18
Ноември
2022

Благодарствен молебен в катедралата на Пазарджик по повод 15-ата годишнина от избора на г-н Тодор Попов за кмет на града

На 18 ноември в катедралата на Пазарджик „Успение Богородично” беше отслужен благодарствен молебен. Поводът беше навършването на 15 години от избора на г-н Тодор Попов за кмет на града.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай богослужението беше възглавено от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия иконом Боян Кочев в съслужение със свещ. Димитър Попов и свещ. Спас Дичев от храмовото духовенство. Отец Боян прочете полагащото се евангелско четиво, спомнящо едно от чудесата, извършени от нашия Господ Иисус Христос през време на земния Му живот – как Той изцери 10 прокажени, един от които се върна да Му благодари. Накрая наместникът прочете и молитва за здраве на кмета на града, неговите близки, сътрудници и всички пазарджиклии.

След молебена отец Боян поздрави кмета по случай празника. Той обърна внимание на това, че на годишнините ние поглеждаме назад, за да се уверим, че не сме се отклонили от първоначално поставената ни цел. Наместникът изказа своята увереност, че добрите неща, които г-н Попов като кмет е постигнал, се дължат най-вече на неговата любов към Родината, към Пазарджик и към жителите на нашия прекрасен град, че с грижата за Божия народ кметът и неговият екип изпълняват Божето дело и стават съработници Божии и увери, че ако продължават да спазват тая посока и тоя път, народът ще ги цени и обича.

Накрая беше прогласено многолетствие за кмета г-н Попов, неговите близки и жителите на града.

На молитвеното последование за благоденствието, здравето и спасението на жителите на Пазарджик присъстваха председателят на Общинския съвет г-н Хари Харалампиев, служители на Общинската администрация, кметове на населени места, общественици и много гости.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.