kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

10
Февруари
2016

Храмов празник на храм "Св. Харалампий" гр. Септември

На 10.02.2016 г. Светата Православна Църква чества паметта на великия Божий угодник свети свещеномъченик Харалампий. В този ден едноимения храм в гр. Септември отбеляза и своя храмов празник.

Светата Литургия беше възглавена от Негово Високопреподобие архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха двамата секретари на околията прот. Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев, Председателят на ЦН на храма прот. Йордан Василев, прот. Атанас Кънев от с. Звъничево, прот. Петко Еленкин и свещ. Спас Дичев от гр. Пазарджик и свещ. Васил Махалджийски от гр. Ветрен.

Молитвено участие в службата взеха енорийския свещеник към храма отец Николай Генев, свещ. Кръстьо Ненов от с. Карабунар, свещ. Любомир Чавдаров от гр. Ветрен и монах Леонид от Бачковския манастир.

След края на службата отец Яков поздрави многобройните присъстващи жители и гости на града, начело с градоначалника им г-н Марин Рачев, който пък от своя страна дари Архиерейския наместник с прекрасен букет от цветя. На службата присъстваха още зам.-кметовете на Общината Даниела Малешкова и Явор Митев и служители в администрацията на Община Септември. Директорът на СОУ "Христо Ботев" гр. Септември г-жа Янка Кметска доведе два от класовете на училището. Децата заедно с Архиерейския наместник  и всички хора в храма казаха молитвата "Отче наш..." по време на службата.

Свещениците прочетоха за пръв път в околията и молитвата към новоканонизирания светец свети Серафим Софийски Чудотворец, чиято икона остана и в дар на храма за благословение на неговите енориаши.

След това по стара традиция беше благословен донесеният мед.

На края беше отслужен и молебен канон към свети Харалампий - небесният закрилник на града.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.