kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

18
Януари
2024

Храмов празник на църква „Св. Атанасий“ с. Мало Конаре

На 18 януари своя храмов празник отбелязва църква „Св. Атанасий“ в село Мало Конаре, посветена на един от светите Отци, наречен „Велики“ и определян като "баща на православното богословие" – Александрийския архиепископ свети Атанасий.

По този повод с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в храма беше отслужена съборна празнична света Литургия. В нея съслужиха архиерейският наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев и председателят на храма свещ. Петър Баташки.

Благочестивите християни от селото начело със своя кмет г-н Димчо Караиванов се помолиха на великия Отец на православието свети Атанасий за телесно и духовно здраве и благоденствие. Всички изповядаха Символа на вярата, част от изготвянето на който е бил и свети Атанасий по време на Първия Вселенски събор, след което с пълна и непоколебима вяра казаха Господнята молитва, призовавайки небесния наш Отец да прости дълговете ни.

В края на литургията отец Боян поздрави присъстващите с празника. Той се обърна към тях със слово за достойнството на светеца, сочещ ни със своите творения пътя към небесното Царство. Наместникът призова да следваме тези знаци, с които изкачването ни по небесната стълбица към рая ще бъде леко и безопасно.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.