kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

14
Септември
2023

Молебен по случай завършването на стажанти от ЦСПП- Пазарджик

На 14 септември в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в град Пазарджик се състоя тържествената церемония по случай завършване курса за първоначална професионална подготовка на 74 стажанти от структурите на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ в страната.

По традиция и по покана на ректора на Академията церемонията започна с тържествен водосвет. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай последованието беше отслужено от служащите в катедралата на града свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров. Духовниците се помолиха на Всеподателя Бога да благослови доброто начинание на най-новите пазители на законността и мира в Отечеството ни. След това отец Любомир поръси новоназначените служители на МВР и бойните им знамена със светена вода.

На тържеството присъстваха главен комисар Антон Златанов – директор на ГДГП, г-жа Валентина Кайтазова – областен управител на Пазарджишка област, старши комисар Петър Антиев – заместник-директор на ГДЖСОБТ, старши комисар доц. д-р Иван Видолов – ректор на Академията на МВР, старши комисар Даниел Луков – директор на ОДМВР - Пазарджик, комисар Станимир Калоферов – директор на ЦСПП - Пазарджик. Гости на събитието бяха още ръководни служители от ОДМВР, Дирекция „Жандармерия“-ГДЖСОБТ, много близки и роднини на стажантите от цялата страна.

В края на церемонията завършилите 7-месечния курс на обучение положиха клетва по “Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР" за спазване законите на страната и етичните норми в МВР.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.