kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

18
Юни
2017

Неделя на Всички български светии в гр. Пазарджик

Във 2-а Неделя след Петдесетница Светата Църква почита паметта на Всички български светии. В този празничен ден с благословението на Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков - втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия отслужи архиерейска света Литургия в катедрален храм „Успение Богородично” гр. Пазарджик. В съслужение с него бяха прот. Боян Кочев - секретар на Пазарджишка духовна околия и енорийският свещеник в катедралата свещ. Любомир Чавдаров.

Много от енориашите пристъпиха към Светите тайни и се причастиха с Тялото и Кръвта Христови, след като се бяха подготвили с усърден пост и молитва и бяха изповядали греховете си.

В своята проповед в края на литургията епископ Яков се обърна към богомолния народ със слово за светостта и завърши: „Богата е нашата любима Родина на Божии угодници – най-голямото наследство, оставено ни през вековете. Те непрестанно предстоят пред лицето на Бога и ходатайстват за нас. Няма какво друго да кажа, освен: всички български светии, молете Бога за нас! Всички български светии, закриляйте нашите домове и чеда и просете за нас милост, здраве и душевно спасение! Всички български светии, давайте ни всякога разум да ходим по вашите стъпки, та и ние като вас да наследим вечния живот“.

Накрая епископ Яков преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай и поздрави всички с празника.

Тържеството завърши с многолетствие, след което архиереят раздаде нафората и преподаде своето благословение на всеки един от присъстващите.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.