kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

03
Януари
2021

✝Неделя преди Богоявление. Съборна света Литургия в храм "Успение Богородично" град Велинград.

На 3 януари, ✝Неделя преди Богоявление, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев възглави съборна света Литургия в храм „Успение Богородично” град Велинград. С него съслужиха секретарят на наместничеството прот. Стефан Йорданов, председателят на храм „Св.св Константин и Елена” гр. Костандово ик. Георги Марков, енорийският свещеник в храма прот. Станимир Минков и свещ. Николай Ангелчов. Молитвено участие в службата взеха председателят на храма ик. Иван Чалъмов и дякон Христан Хитов.

Енориашите на храма съпреживяха духовната радост на светата богослужба, участвайки живо със своите молитви и песнопения.

В края на службата отец Боян честити на присъстващите настъпилата нова година. Той поздрави всички, които чуха камбанения звън и дойдоха в храма, както някога жителите на Иудея чуха „гласа на викащия в пустинята” Кръстител и дойдоха на река Йордан, за да приемат покайно кръщение. Наместникът благодари на свещениците за топлата братска любов, с която го посрещнаха и участваха в светата Литургия. Той преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай над председателя на храма и неговото паство, благопожелавайки им от негово име телесно здраве и душевно спасение.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.