kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

01
Януари
2021

Съборна света Литургия в храм "Успение Богородично" град Пазарджик в първия ден на новата година

Два празника отбелязва светата Църква в първия ден на всяка календарна година – Обрезание Господне и паметта на великия учител на Православието свети Василий, архиепископ на Кесария Кападокийска, който като безценно духовно наследство освен многобройните писания в защита на вярата, правила за живот и тълкувание на Божието слово ни е оставил и чинопоследование на Божествената света литургия, носеща неговото име.

Да отслужат нея в този празничен ден в катедралата на град Пазарджик „Успение Богородично” с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай се събраха архиерейският наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев, служащият в храма свещ. Димитър Попов и свещ. Николай Ангелчов. Молитвено участие в службата взе дякон Христан Хитов.

И тази година верният Божи народ от рано се събра в Божия дом, където да благодари на Твореца за безчетните Му дарования и отправи своите молитви за благословение на новолетието. Християните съучастваха с духовниците в боговдъхновените слова и молитвословия на светата литургия.

В края на службата отец Боян честити на присъстващите настъпилата 2021-ва година от Рождението на нашия Спасител Господ Иисус Христос и благопожела Новата година да бъде изпълнена със смирение, търпение и любов, та да сме онова достойно малко Христово стадо, онзи дял праведници, заради които Бог да пощади целия свят.

Накрая отец Боян преподаде благословението на Пловдивския митрополит Николай на всички присъстващи и от негово име пожела на всички здраве, спасение и благопреуспяване в добродетелите.

Празникът завърши с многолетствие.

След службата духовниците отслужиха Молебен за Нова година и като преклониха главите и коленете си пред Бога, отправиха своите благодарности за Неговите щедрости, изпросвайки благопотребното за всекиго, неотемлем мир, твърда и нелицемерна любов, добродетелен, безгрешен и дългоденствен живот със здраве и с успех във всяко добро.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.