kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

29
Април
2016

ОПЕЛО ХРИСТОВО

На 29.04.2016 г. от 18.30 часа в храм "Успение Богородично" град Пазарджик беше отслужено богослужението, част от което е и Опелото на Нашия Спасител и Господ Иисус Христос.

Службата беше възглавена от архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха свещ. Спас Дичев от катедралата и свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена" гр. Пазарджик - секретар на Наместничеството.

При пеенето на песнопенията от опелото, на певиците пригласяха много от събралите се миряни, които един по един изпълваха храма и се присъединяваха към молитвата.

В края на службата отец Яков припомни, че великата Жертва на Христа беше нужна за нас, за да слезе Той с душата си в дълбините на ада, от където да изведе всички праведници. Със страх и трепет очакваме утрешния ден, каза той, в който Бог да изпрати за пореден път Своята благодат и свидетелството на невеществения огън за удостоверяване великото събитие на Своето Възкресение. Той призова онези от нас, които не са успели до сега, в утрешния ден да пристъпят към тайнството на изповедта. Там, застанали пред иконата на Спасителя, да си поискат прошка от Него и да отворят дверите на своите сърца, на които Той хлопа и след четиридесетдневния пост да седнат с Него на трапезата и се причастят със светите тайни.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.