kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

29
Януари
2020

Опело на отец Костадин Сталев

На 28 януари 2020 г. на 75-годишна възраст след дълго боледуване се престави в Господа свещеник Костадин Костадинов Сталев, дългогодишен енорийски свещеник в храм „Св. Варвара“ с. Варвара.

С благословението на Пловдивския митрополит Николай на 29 януари опелото бе отслужено от Константийския епископ Яков, викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия в храм "Св. Варварас. Варвара. В съслужение с него бяха свещеници от Околията, дошли да се опростят със своя събрат и да изпросят от Бога прощение на греховете му. Много от жителите на селото дойдоха да се опростят и изпратят в последния му земен път своя дългогодишен пастир.

След опелото епископ Яков разказа свои спомени от годините му в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“, където с отец Костадин са учили заедно. Той описа кротостта и мъдростта на отеца, с които той още като ученик в паралелния курс на семинарията е подкрепял и напътствал своите съученици. Владиката призова Утешителя Дух Свети да изпрати Своята небесна утеха над близките на покойния свещенослужител и енориашите на храма.

Отец Костадин е роден на 29 май 1945 година в град Пазарджик. Завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария през 1988 година и на 26 декември 1990 година е ръкоположен в свещенически сан от блаженопочившия Пловдивски митрополит Арсений. От есента на 1991 година е назначен на енорийска служба в храм „Успение Богородично“ с. Ветрен дол, а от 1 април 1999 година е назначен за председател на храм „Св. Варвара“ с. Варвара, където полага душата си за Христовото стадо.

Бог да прости Своя служител и го приеме в Небесното Си Царство!

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.