kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

16
Април
2018

Опело на отец Петър Цолов от град Панагюрище

На 15 април 2018 г. на 73 годишна възраст след кратко боледуване се престави в Господа йерей Петър Цолов.

С благословението на Пловдивския митрополит Николай опелото бе отслужено на 16 април - рождената дата на отец Петър, от Константийския епископ Яков, викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия ик. Атанас Манолов, свещеници от Панагюрска и Пазарджишка духовни околии.

Отец Петър е роден на 16 април 1945 година във Врачанското село Алтимир. След като се венчава, се премества да живее в град Панагюрище. До сетните си сили неуморно служи на Господнята нива в Панагюрска околия, обслужвайки през годините храм „Въведение Богородично“ и „Св. Георги“ в гр. Панагюрище, храмовете в селата Поибрене и Петрич. Последно Божият служител беше председател на храм „Св. Николай“ в с. Баня.

Отец Атанас припомни добродетелите на своя събрат, отличавал се със своята кротост, благост и висока образованост.

От своя страна епископ Яков преподаде архипастирските молитви на Високопреосвещения митрополит Николай над свещениците от Панагюрска околия и близките на покойника, уверявайки, че и той, както и митрополита, няма да забравят в молитвите си своя починал съслужител на Божията нива. Викарият призова Утешителя Дух Свети да даде утеха на близките и енорияшите от загубата на своя сродник и пастир.

Бог да прости Своя служител и го приеме в Небесното Си Царство!

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.