kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

12
Май
2023

Освещаване знамето на XVIII-и ученически гвардейски отряд в Пазарджик

На 12 май в град Пазарджик беше осветено знамето на XVIII-и ученически гвардейски отряд. Официалната церемония се състоя на централния площад в града „Константин Величков“. Официални гости на тържествената церемония бяха вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова, кметът на Пазарджик г-н Тодор Попов, областният управител г-н Трендафил Величков, полк. Кънчо Иванов, командир на Националната гвардейска част, който прие строя на младите гвардейци, много общественици, военни, жители и гости на града.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай молитвеното последование за освещаване на знамето беше отслужено от архиерейския наместник иконом Боян Кочев. С него съслужиха секретарят на Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов и служащите в катедралата на града свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров.

След като освети знамето на младежката организация, отец Боян поздрави учениците, избрали да станат част от това благородно дело. Той ги насърчи да не забравят своите корени и да търсят онези семена, които светите братя Кирил и Методий и техните ученици посяха в сърцето и душата на българския народ и които след това дадоха и продължават да дават добри плодове. Наместникът поощри децата да проявяват онова духовно юначество, което различава истинското добро от неговите фалшиви двойници, което разпознава злото, под каквато и лъскава опаковка да е скрито и което не се страхува винаги да застава именно на страната на доброто. Накрая той ги настави винаги да търсят Бога, с Чиято помощ всичко е възможно.

Полк. Иванов връчи осветения флаг на знаменосците, които обещаха да го пазят чисто и неопетнено.

Към младите гвардейци със слово се обърнаха кметът на Пазарджик и вицепрезидентът, както и полк. Иванов, който връчи на кмета г-н Попов и плакет с официалния знак на Националната гвардейска част.

Накрая всички се снимаха за спомен от тържеството.

Сдружение „Младежки гвардейски отряди” е създадено на 26.04.2018 година под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев. Целта му е да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.