kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

28
Април
2016

Последование на 12-те Евангелия

На 28.04.2016 г. от 18.30 часа в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше отслужено Последованието на 12-те Евангелия, в които се разказва за последните дни от земния живот на нашия Спасител и Господ Иисус Христос.

Службата беше възглавена от архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха свещ. Спас Дичев от катедралата и свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена" гр. Пазарджик - секретар на Архиерейското наместничество.

По време на службата беше изнесено за поклонение и Господнето разпятие, заедно с обрадите на света Богородица и св. ап. Йоан Богослов.

В края на службата отец Яков се обърна към множеството вярващи, дошли на службата въпреки късния час. Той обърна внимание как е притихнала в момента не само природата, но и иначе метежната ни душа, в очакване на великото и тайно събитие на Възкресението Христово, когато Господ ще изведе от тъмницата на мрака душите на вярващите. Той подкани всички през тази нощ да влезем в дълбината на сърцето си и принесем покаянието на благоразумния разбойник - то привлича Божието милосърдие, за да можем и ние да бъдем изведени от мрака на греха и чуем така желаните думи: "Днес ще бъдеш с Мене в рая!".

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.