kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

08
Септември
2022

Празнична света Литургия за храмовия празник на църква „Рождество Богородично“ с. Гелеменово

На 8-и септември Църквата отбеляза един от своите най-големи празници – Рождеството на Божията Майка, Родителката на Живота - Пресвета Богородица.

По този повод с благословението на Пловдивския митрополит Николай архиерейският наместник на град Пазарджик иконом Боян Кочев отслужи празнична света Литургия в храм „Рождество Богородично“ с. Гелеменово, който в този ден отбеляза своя храмов празник. Молитвено участие в службата взе председателят на храма прот. Заприн Филипов.

Боголюбивите енориаши и гости на селото дойдоха да се поклонят пред образа на родената Владичица на света, чиято непосрамваща закрила и помощ нееднократно са усещали в живота си. Сред тях беше и кметът на селото г-жа Светлана Андреева.

По време на Причастния канон беше прочетена проповед върху събитията, чествани днес, достигнали до нас чрез свещеното Предание.

В края на службата отец Боян честити храмовия празник и празника на селото. Той посочи светите праведни богоотци Йоаким и Анна като пример за всички родители, които с пълна вяра, доверие и упование в Бога търпеливо изчакаха да се изпълнят времената и да станат родители. Отец Боян обърна внимание и на това, че и двамата честни старци не укоряваха другия, а всеки търсеше и виждаше вината в себе си, което показва тяхното смирение и съхрани семейството им, ставайки благодатна почва, на която да израсте благословената издънка на богоизбраната Девица, предвидена да роди Спасителя на света. Наместникът призова и ние да имаме същата вяра и доверие в Бога, за да бъдат благословени и нашите семейства и те да са благодатна почва, на която да растат душите на нашите деца.

Накрая отец Боян преподаде на присъстващите архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай.

Тържеството завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.