kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

28
Юни
2018

Празнична вечерня в светата Баткунска обител

На 28 юни2018 г. в Баткунската света обител "Св. ап. Петър и Павел" край с. Паталеница беше отслужена празнична вечерня по повод храмовия празник на манастира.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай  богослужението беше възглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, игумен на манастир “Св. Троица” на Кръстова гора и архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. В съслужение с него бяха свещ. Георги Димитров, ефимерий на Кукленския манастир “Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян” и прот. Боян Кочев, секретар на Пазарджишка духовна околия. Молитвено участие в службата взе и Негово Преосвещенство Константийския епископ Яков, викарий на Пловдивския митрополит и игумен на Баткунския манастир. Участие на клира взе и отец Спас Дичев, служащ в катедралата “Успение Богородично” гр. Пазарджик.

По време на вечернята беше отслужено последованието на петохлебието. Всички присъстващи изпяха отредените песнопения и се помолиха Бог да преумножи Своята благодат над светата обител, посветена на светите първовърховни апостоли Петър и Павел и над честните поклонници, дошли въпреки лошото време на светата богослужба.

В края на вечернята епископ Яков благослови верния Божи народ и благодари за молитвената подкрепа.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.