kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

26
Октомври
2020

Празникът на св. Димитър в село Звъничево

На 26 октомври светата Православна църква почита светия великомъченик Димитрий Мироточец, велик поборник в бедите и помощник на прибягващите към неговата помощ. На този ден своя храмов празник отбелязва и едноименният храм в с. Звъничево.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай за празника беше отслужена съборна света Литургия от прот. Боян Кочев, свещ. Димитър Илиев, председател на храм „Св. Петка” с. Лозен, свещ. Димитър Пеев, председател на храм „Св. Троица” с. Братаница и дякон Николай Ангелчов. Молитвено участие в службата взеха председателят на храма прот. Атанас Кънев и свещ. Спас Дичев, председател на храм „Св.св. Кирил и Методий” с. Мокрище, който изпълни утренните и литургийни песнопения.

Жителите и гостите на храма с усърдие принасяха просбите си пред закрилника на селото свети Димитър за телесно и душевно здраве и спасение на тях и техните близки. Всички изповядаха Символа на нашата вяра и казаха Господнята молитва „Отче наш...“

По време на причастния беше прочетена проповед върху житието и подвига на светеца, станал пример на непоколебима вяра и дълготърпение за поколения християни.

В края на службата отец Боян преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения митрополит Николай лично над предстоятеля на храма и над неговите енориаши и честити имения ден на всички, украсени с името на светия великомъченик.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.