kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

18
Януари
2024

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик даде традиционния празничен корбан

На 18 януари параклис „Св. вмчк Пантелеймон” в МБАЛ-Пазарджик събра ръководството и служители на болничното заведение на обща молитва. По традиция в началото на годината управата дава празничен корбан за трудещите се в лечебното заведение.

По покана на ръководството и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай архиерейският наместник свещеноиконом Боян Кочев отслужи молебно последование. В съслужение с него беше свещ. Димитър Попов от катедралата на Пазарджик.

На службата присъстваха директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, главната медсестра Еленка Станчева, лекари, сестри, санитари и персонал от отделенията на болницата. Духовници и медици се помолиха на Лекаря на душите и телата за телесно и духовно здраве и сили в нелекото, но богоугодно призвание на медицинските работници.

След като поръси присъстващите със светена вода, отец Боян се обърна към тях и изказа своята радост, че често в град Пазарджик се чуват думи на благодарност и признателност към труда на медиците. Особено той обърна внимание на това, че хората засвидетелстват как в лечебното заведение са усетили все по-рядко срещаната в наши дни човечност. Наместникът преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над всички и провъзгласи многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.