kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

20
Юни
2016

Св.Дух - храмов празник в гр. Белово

На 20.06.2016 г., в първия ден след Петдесетница, Църквата почита Третото лице на Светата Единосъщна и Неразделна Троица - Бог - Дух Свети.

На този ден своя храмов празник отбеляза храм "Св. Троица" в гр. Белово. Празничната служба беше възглавена от Негово Високопреподобие архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха секретарите на Околията прот. Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев, Председателят на храма свещ. Николай Генев и прот. Йордан Василев, Председател на храм "Св. Харалампий" гр. Септември.

Преди началото на Светата Литургия беше отслужено последованието на Петохлебието. Службата беше изпълнена с радост по повод тези най-светли дни от живота на Църквата.

В края на литургията отец Яков поздрави енориашите и гостите на храма с техния празник. Той призова да почитаме достойно Третото лице на Бога - Светия Дух, Който снизхожда в тайнствата на Църквата. Отец Яков призова всички да се пазим от най-тежкия грях - хулата срещу Светия Дух, който пребивава във всеки кръстен, във всеки нововенчан, във всеки ръкоположен.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.