kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

14
Декември
2023

Свещеническа конференция в гр. Пазарджик

На 14 декември съгласно утвърдения от Пловдивския митрополит Николай график се състоя конференция на свещениците от Пазарджишка духовна околия.

Преди нея в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше отслужена съборна Златоустова света Литургия. В нея съслужиха свещ. Максим Ничев, служащ в катедралата и свещ. Димитър Пеев, председател на храм „Св. Троица“ с. Братаница. Молитвено участие в богослужението взеха архиерейският наместник на Пазарджик иконом Боян Кочев заедно с голяма част от свещениците на Околията.

В края на службата отец Димитър се обърна към присъстващите с проповед за живота и мъченичеството на днес честваните Божи угодници Тирс, Левкий, Филимон, Ариан и Калиник, чийто съпроводен от дивни чудеса подвиг е доказателство, че Божията сила е укрепвала, укрепва и до днес немощите на християните, пребъдващи във вярност и послушание на Христовата Църква.

След това свещенослужителите се събраха в салона на Архиерейското наместничество, където обсъдиха текущи въпроси от живота на Околията.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.