kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

07
Юли
2017

Света Неделя - храмов празник в село Дебръщица

На 7-и юли 2017 г. , когато Светата Църква възпява подвига на светата великомъченица Неделя, своя храмов празник отбеляза едноименният храм в с. Дебръщица, Пазарджишка духовна околия.

С благословението на Пловдивския митрополит Николай празничната света Литургия беше отслужена от Константийския епископ Яков, втори викарий на митрополита и архиерейски наместник на Околията. В съслужение с него бяха секретарят на Наместничеството и председател на храма прот. Стефан Йорданов и прот. Йордан Василев, председател на храм "Св. свщмчк Харалампий" гр. Септември. Молитвено участие взе председателят на храм "Св. Атанасий" с. Мало Конаре свещ. Петър Баташки.

В края на службата епископ Яков разказа чудното житие на Божията угодница Неделя и призова всички да следваме нейната вяра и добродетелност. Архиереят преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит над всички жители и гости на селото. Той поздрави отец Стефан за празника и му благопожела дългогодишно и благодатно служение на Господнята нива. От своя страна отец Стефан благодари за молитвената подкрепа и участието в светата служба.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.