kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

06
Април
2021

Успение на св. Методий Славянобългарски. Преждеосвещена света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

На 6 април 885 година равноапостолният славянобългарски учител свети Методий се преселва от времето във вечността и застава отдясно на Бога, за да се наслади там на райските блага, приготвени от създание мира за благословените от Отца праведници.

По повод Успението на светеца с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик беше отслужена съборна Преждеосвещена света Литургия от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия иконом Боян Кочев и служащия в катедралата свещ. Максим Ничев.

С изпълнени с благоговение и трепет сърца духовниците направиха Великия вход, при което богомолците паднаха ничком, правейки богоприлично поклонение на Христа Бога, Който е в пренасяните свети преждеосвещени Дарове.

След службата отец Боян преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над присъстващите. Той честити празника на всички и раздаде нафората.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.