kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

05
Януари
2016

Утреня, Царски часове, Вечерня със св.Василиева Литургия, (Велик Богоявленски водосвет),в катедрален храм ''Успение Богородично''гр.Пазарджик

На 5-ти януари в навечерието на големия Господски празник Кръщение Господне, по традиция се отслужват Утреня, Царски часове и Вечерня, съчетана със св. Василиева Литургия.

По този случай Негово Благоговейнство свещеник Спас Дичев отслужи богослужебните чинопоследования в катедрален храм ''Успение Богородично'' гр. Пазарджик.

Песнопенията бяха молитвено изпълнени от певиците при храма.

Молитвено участие в богослужението взе секретарят на Архиерейското наместничество свещеник Боян Кочев.

В края на Светата Литургия Негово Високопреподобие архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, заедно със секретарят свещеник Боян Кочев и свещеник Спас Дичев отслужиха  Великия Богоявленски водосвет.

По време на водосвета в храма присъстваха множество миряни, които взеха молитвено участие.

При тържественото запяване на празничния тропар ''Когато Ти, Господи, се кръщаваше в Йордан, откри се поклонението на Св. Троица; защото гласът на Отца свидетелстваше за Тебе като Те нарече възлюбен Син; и Духът във вид на гълъб потвърди верността на словото. Христе Боже, Който се яви и просвети света, слава на Тебе'' отец Яков поръси с осветена вода храма и всички присъстващи в него.

След водосвета архимандрит Яков се обърна със слово към всички в храма, като разказа за смисъла и значението на Богоявленската вода като велика светиня, която може да я приемаме и като второ причастие не само за нас здравите, но и за тези които са на легло.

В края на словото си отец Яков поздрави всички с днешния празник.

Веднага след това свещеник Боян Кочев раздаде от нафората на всички богомолци, след като вече бяха отпили от осветената Богоявленска вода.

 

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.