kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

14
Август
2015

Вечерно богослужение с опело на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

Тропар на предпразненството

Люде, с любов се съберете днес! Радвайте се, възклицавайте и ликувайте с веселие! Защото Божията Майка преминава славно от земните жители към небесните!

Вечерта на 14 август от 19.00ч. се отслужи тържествена вечерня с опело на Пресвета Богородица, в катедралния храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик. След богослужебните последования се извърши литийно шествие.

Празничната вечерня бе отслужена от свещеник Боян Кочев - секретар на Пазарджишка духовна околия и свещеник Максим Ничев. Негово Високопреподобие Архимандрит Яков - Архиерейски наместник на Пазадржишка духовна околия, съвместно с протойерей Стефан Йорданов-секретар на Празарджишка духовна околия, духовници, служащи в катедралния храм и свещеници от духовната околия, оглави последованието на опелото.

Множество вярващи християни се стекоха в храма за да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица и взеха молитвено участие в богослужението.

След вечерното богослужение архимандрит Яков се обърна с благо слово към вярващите християни, припомняйки им смисъла на отбелязвания празник, като насърчи присъстващите да подражават на вярата, надеждата и любовта на Божията Майка - Света Богородица. Да благодарят за непрестанните и благодеяния, с които щедро дарява нас недостойните, като незабравяме да благодарим за милосърдието и защита оказана  над богоспасяемата ни духовна околия.

Пресвета Богородице спаси нас! 

 

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.