kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

08
Април
2018

Вечерня в първия ден на Великден

В деня на Христовото Възкресение по обяд в катедрален храм "Успение Богородично" беше отслужено полагащото се богослужение, по време на което се чете Евангелието на различни езици.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай то беше възглавено от Константийския епископ Яков – викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджик. С архиерея съслужиха секретарят на Пазарджишка духовна околия прот. Боян Кочев и служащите в катедралата свещ. Максим Ничев, свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров.

Много хора дойдоха в празничния ден да чуят отново благата вест за Христовото Възкресение. След като изпяха великия прокимен „Кой бог е велик като нашия Бог?“, свещенослужителите прочетоха евангелското четиво на различни езици - на църковнославянски, гръцки, руски, румънски и български език.

Духовниците отново изнесоха за поклонение светото Евангелие, иконата на Христовото Възкресение и Честния Кръст, като се поздравяваха с всички присъстващи в храма с пасхалния поздрав "Христос Воскресе!".

В края на службата владиката поздрави присъстващите с Празника на празниците и Тържеството на тържествата и благопожела Христовият мир да пребъде между нас.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.