kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

07
Май
2023

Водосвет по повод празника на град Ветрен

На 7 май град Ветрен отбеляза своя празник и две значими за града годишнини: 620 години от основаването му през далечната 1403 година и 20 години от обявяването на населеното място за град на 29 април 2003 година, което става с решение на Министерския съвет.

По този повод и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия отслужи водосвет и молебен за здравето и благоденствието на жителите на града. В съслужение с него бяха енорийските свещеници в храм „Св. Николай” в града – председателят свещ. Любомир Чавдаров и свещ. Васил Махалджийски, председателят на храм „Св. цар Борис-Михаил” гр. Септември иконом Йордан Василев и прот. Кирил Тошев, председател на храм „Св. Троица” с. Труд, Пловдивска епархия, който е зет на прот. Живко Чавдаров, празничен свещенослужител при храма във Ветрен.

На празника присъстваха кметът на Община Септември г-жа Васка Рачева заедно със своя съпруг г-н Марин Рачев, народният представител г-н Стефан Мирев, председателят на Общинския съвет в Септември г-н Кирил Тодорин, кметът на града г-н Радослав Лютаков, кметове на населени места от общината, общински съветници, жители и гости на Ветрен.

След празничния водосвет отец Боян прочете благодарствена молитва за великите Божии благодеяния към живущите в града и цялата община и поръси присъстващите със светена вода. Той преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над всички и благопожела в сърцата им никога да не оскъдяват вярата и добродетелите, завещани от техните предци, построили един от най-прекрасните храмове в Пазарджишка духовна околия и посветили го на един от най-ярките светилници на вярата – свети Николай, който да бъде техен молитвеник и застъпник пред Бога, техен пример и вдъхновение.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.