kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

06
Май
2018

Водосвет в параклис "Свети Георги" край село Семчиново

На 6 май с благословението на Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков, викарий на митрополита и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия отслужи водосвет в параклис „Св. Георги“ край септемврийското село Семчиново. С архиерея съслужи секретарят на Околията прот. Боян Кочев.

Да отбележат храмовия празник на прекрасния дом Господен бяха дошли много от жителите на селото, които посрещнаха архиерея с букети цветя. Децата се надпреварваха да застанат редом с духовниците, като отпяваха познатите им песнословия и с чистите си сърца възпяваха Бога и Неговия угодник свети Георги.

На събитието присъстваха депутатът г-жа Даниела Малешкова, кметът на Община Септември г-н Марин Рачев, бившият кмет на Общината г-н Томи Стойчев, общественици и гости на празника.

След водосвета епископ Яков благодари за топлото посрещане и изказа своята радост от детските усмивки, които го заобикаляха през цялото време. Той призова такава духовна чистота да се стремим да постигнем и ние. Архиереят посочи добрия пример на кмета г-н Рачев, който в този ден даде благотворителен обяд за жителите на селото, като предпочете да го раздаде на всички, а не да се затвори сам със семейството си на този светъл празник. Това е и смисълът на благославянето на храната – да се съберем на обща трапеза, всеки да погледне другия в очите и му каже добра дума, всички заедно да прославим Бога и с очистени от злобата и завистта сърца заедно да вървим след Него.

След това владиката поръси всички със светена вода и преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай и призова Божието благословение над всички. На тръгване архиереят беше поздравен с народни песни от местния фолклор.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.