kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

25
Май
2023

Водосвет за празника Възнесение Господне в град Септември

Светлият християнски празник Възнесение Господне се отбелязва с особена тържественост в град Септември вече повече от 100 години. По традиция всяка година на този ден се организира събор и се отслужва празничен водосвет.

По този повод с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай тържественото последование беше възглавено от иконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. Във освещаването на водата и молитвата за здраве и благоденствие на жителите на града и околните села с него съслужиха иконом Йордан Василев, председател на храмовете на града, и свещениците от населените места в общината прот. Кирил Петракиев, председател на храм „Св. Варвара”, свещ. Любомир Чавдаров, председател на храм „Св. Николай“ гр. Ветрен и свещ. Николай Ангелчов, председател на храм „Св. Георги“ с. Ковачево.

На богослужението, което беше отслужено на централната трибуна, присъстваха кметът на Община Септември г-жа Васка Рачева заедно със своя съпруг г-н Марин Рачев, народният представител г-н Стефан Мирев, областният управител г-н Трендафил Величков, председателят на Общинския съвет в града г-н Кирил Тодорин, общински съветници, официални лица от общинското ръководство, както и повечето от кметовете на населени места в общината.

След службата отец Боян честити празника на всички. Той преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай и благопожела на кмета и жителите на Септември уверено да вървят по небесната стълбица, озарена от стъпките на възнеслия се Спасител.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.