kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

13
Август
2023

Завърши четенето на Молебния канон на Пресвета Богородица

Година след година в началото на месец август верният Божи народ издига умовете и сърцата си към небесата, като усърдно моли за помощ най-бързата и неизменна Закрилница и Застъпница за човеците - Небесната Царица Пресвета Богородица. С началото на постния период, установен в нейна чест, християните се събират на вечерно богослужение в храмовете, където се отслужва песенна възхвала на Богоматер.

С благословението на Пловдивския митрополит Николай службите в Пазарджик, част от които е Молебният канон към Пречистата и Пренепорочна Дева, бяха отслужвани централно в катедралата "Успение Богородично". В молитвените последования се включиха свещеници от града и от Пазарджишка духовна околия, които поред отслужваха вечернята. По време на службата, в отреденото според църковния типик време, духовниците се подреждаха пред чудотворния образ на Небесната Царица. Там Молебният канон беше възглавяван от архиерейския наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев. В общата молитва взеха участие секретарят на околията прот. Стефан Йорданов, председателят на храм „Св. Троица” с. Динката свещ. Димитър Милков, енорийските свещеници в катедралата свещ. Димитър Попов, свещ. Максим Ничев, свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров, председателят на храм „Св. Троица” с. Братаница свещ. Димитър Пеев, свещ. Хрисант Хитов, служащ в храм „Св. св. Константин и Елена” в града и свещ. Николай Ангелчов от пазарджишкия храм „Св. арх. Михаил”.

На усърдната молитва към Божията Майка се стичаха боголюбиви християни от града, които заставаха редом със свещенослужителите и с едно сърце и едни уста зовяха „Пресвета Богородице, спаси ни!“, търсейки непоклатимата помощ и закрила на Небесната царица.

По традиция след това духовниците благословяха принесените хлябове за благословение на присъстващите.

В края на богослужението свещениците отправяха своя благослов над присъстващите и техните семейства.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.