kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Класирани детски творби на първи кръг на конкурса "Въведение Богородично 2023 година"

Posted in Работилница.

За десета юбилейна година Културно-просветният отдел при Пловдивска света митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай организира конкурс за детски рисунки и литературни творби за ученици от 1 до 12 клас.

Конкурсът се провежда по повод големия християнски празник Въведение Богородично - Ден на православната християнска младеж и семейство, честван всяка година на 21 ноември.

На 9 ноември 2023 г. приключи първият етап на конкурса в Пазарджишка духовна околия. И тази година интересът беше изключително голям. В рамките на обявения срок пристигнаха над 100 детски творби на ученици, по-голяма част от които изучаващи предмета "Религия". Участниците са от училища и школи от Пазарджишка духовна околия.

Разглеждането и класирането на получените творби се състоя на 10 ноември 2023 г. от комисия в състав:

1. Иконом Боян Кочев - Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия

2. Свещеник Димитър Пеев

3. Темелко Кузев - Секретар

4. Презвитера Милена Кочева

Класирани бяха общо 78 творби. Отличените рисунки, есета и стихотворения бяха представени в Пловдивска света митрополия на 10.11.2023 год. Останалите творби ще бъдат подредени в изложба в предверието на храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик.

Архиерейско наместничество гр. Пазарджик благодари на всички участници!

Мозайка кръст

Posted in Работилница.

Krust-mozaikaРазпечатайте шаблона за мозайката в голям размер. Този е на 9 листа А4, които се съединяват - получава се табло около 60 см на 83 см. Може да се отпечата и на широкоформатен принтер, каквито има в някои копирни центрове. Така квадратчетата за мозайката ще бъдат около 1,5 см - достатъчно големи, за да е приятно да се работи с тях.

Пригответе листове картон - по 2 или 3 нюанса за всеки цвят. Сега децата трябва да свършат останалата работа - да изрежат квадратчетата, да ги подредят и залепят. Подходящо е за голяма група, защото кръстът е наистина голям и всеки ще може да се включи. Отнема около час, а когато е завършена, мозайката е изключително красива.

Настоящият модел е изработен от ученици 5 - 6 клас на ОУ "Св. Климент Охридски " град Пазарджик.

Krust-mozaika-3

 Krust-shablon

Интелектуална игра 7

Posted in Работилница.

Проверете своите знания, като решите следните задачи. С тях трябваше да се справят участниците в Интелектуалната игра на детския спортен празник, проведен на 1-ви юни 2023 година в Баткунския манастир.

Intelektualna igra 1Intelektualna igra 2