kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Кошница с яйца

Posted in Работилница.

Koshniza s jaizaНаближава Великден. Ето едно предложение за празника - да направим плакат с кошница, пълна с писани яйца.

Koshniza s jaiza2На картон с размери 50/70 см рисуваме с молив контурите на кошница с дръжка. След това с пастел запълваме фигурата и удебеляваме линиите на молива с по-тъмно кафяво. С телбод прихващаме текстилна декоративна лента, която служи не само за украса, но и да скрие първия ред яйчица. Най-накрая изрязваме голямо и малко цвете, като прегъваме листенцата да стърчат навън, за да изглеждат обемни. Приготвяме и няколко зелени листа, които прегъваме по дължина през средата. Лeпим цветята едно в друго и към кошницата, а зелените листчета залепваме само в единия им край, за да стърчат и да се подават изпод цветето.

Сега красивата кошница е готова, но все още е празна.

Тук са нужни повечко деца с много насторение и цветни флумастери. Разпечатайте моделите за писани яйца, нарежете ги поединично и ги раздайте на децата произволно. Всяко готово оцветено яйчице изрежете от листа и залепете само в основата му в кошницата, като първият ред ще стои малко скрит зад лентата. Всеки по-горен ред ще се крие малко зад долния, сякаш яйцата наистина са цяла купчина.