kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
01
Март
2015

Покаен канон на Св. Андрей Критски IV част в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ гр. Пазарджик

В храм "Св. вмчк Георги Победоносец", гр. Пазарджик на 26.02.2015 г. - четвъртък беше прочетена последната, четвърта част от покайния канон на св. Андрей Критски. Службата оглави Архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия Архимандрит Яков.

 

Categories: Общи

01
Март
2015

Покаен канон на Св. Андрей Критски III част в храм „Св. св. Константин и Елена“ гр. Пазарджик

На 25.02.2015 г. - сряда, в пазарджишката църква „Св. св. Константин и Елена” тържествено беше прочетена третата част от Великия покаен канон на св. Андрей Критски. Великото повечерие оглави Негово Високопреподобие Архимандрит Яков.

В края на богослужението Архимандрит Яков изнесе проповед за спасителния път на поста, като насърчи вярващите в стремежа си да достигнат през подвига до светлата радост на Христовото Възкресение.

 

Categories: Общи

01
Март
2015

Покаен канон на Св. Андрей Критски II част в храм „Св. Петка“ гр. Пазарджик

Във вторник (24.02.2015 г.), на първата седмица от Великия пост, в храм „Св. Петка", гр. Пазарджик беше отслужено Велико повечерие с втора част от покайния канон на Св. Андрей Критски от Архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия - Архимандрит Яков, съвместно със свещеници от околията.

Categories: Общи

01
Март
2015

Покаен канон на Св. Андрей Критски в катедрален храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик

На 23 февруари в храм „Успение Богородично” гр. Пазарджик Негово Високопреподобие Архимандрит Яков–Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия в съслужение със свещеници от Пазарджик  отслужи Велико повечерие, което се полага да се изпълнява през дните на Великия пост.

Във вечерното чинопоследование е включен Покайният канон на св. Андрей Критски, който Църквата мъдро е отредила да се изпълнява през първите дни на св. Четиридесетница, с цел да отклони нас, християните, от светски мисли и грижи и да ни насочи, особено в тези дни, към съзнаване на греховете ни, към покаяние и сърдечно очистване.

Categories: Общи

01
Март
2015

Стартира новият сайт на Архиерейско наместничество гр. Пазарджик

Скъпи в Господа братя и сестри,

Днес, 01 март 2015 год. на Първа Неделя от великия пост, когато Църквата чества Тържеството на Православието, по Божията воля стартира новия сайт на Архиерейско наместничество гр. Пазарджик.

В сайта ще се информирате за църковния живот на богоспасяемата ни духовна околия-предстоящи, изминали събития и богослужения. Ще почерпите знания и мъдрост от материалите свързани с учението, богослужението и историята на Светата Православна Църква, както и от духовните мъдрости на Светите Отци и Старци.

Техническата част на сайта е дело на IT специалиста Светослав Геров.

Да дарува Бог разум и мъдрост на администриращите сайта и тяхните помощници, та да бъде полезен за Божието дело, за духовна полза и просвета на четящите го. Амин!

Turjestvo na Pravoslavieto

 

Categories: Общи

<<  258 259 260 261 262 [263