kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
01
Март
2015

Покаен канон на Св. Андрей Критски в катедрален храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик

На 23 февруари в храм „Успение Богородично” гр. Пазарджик Негово Високопреподобие Архимандрит Яков–Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия в съслужение със свещеници от Пазарджик  отслужи Велико повечерие, което се полага да се изпълнява през дните на Великия пост.

Във вечерното чинопоследование е включен Покайният канон на св. Андрей Критски, който Църквата мъдро е отредила да се изпълнява през първите дни на св. Четиридесетница, с цел да отклони нас, християните, от светски мисли и грижи и да ни насочи, особено в тези дни, към съзнаване на греховете ни, към покаяние и сърдечно очистване.

Categories: Общи

01
Март
2015

Стартира новият сайт на Архиерейско наместничество гр. Пазарджик

Скъпи в Господа братя и сестри,

Днес, 01 март 2015 год. на Първа Неделя от великия пост, когато Църквата чества Тържеството на Православието, по Божията воля стартира новия сайт на Архиерейско наместничество гр. Пазарджик.

В сайта ще се информирате за църковния живот на богоспасяемата ни духовна околия-предстоящи, изминали събития и богослужения. Ще почерпите знания и мъдрост от материалите свързани с учението, богослужението и историята на Светата Православна Църква, както и от духовните мъдрости на Светите Отци и Старци.

Техническата част на сайта е дело на IT специалиста Светослав Геров.

Да дарува Бог разум и мъдрост на администриращите сайта и тяхните помощници, та да бъде полезен за Божието дело, за духовна полза и просвета на четящите го. Амин!

Turjestvo na Pravoslavieto

 

Categories: Общи

<<  272 273 274 275 276 [277