kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

14
Януари
2023

145 години от Освобождението на град Пазарджик

На 14 януари 2023 година се навършват 145 години от Освобождението на град Пазарджик. По този повод Община Пазарджик организира поклонение пред паметта на падналите на бойното поле воини.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и по покана на Общината участие в честванията взе архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев. С него на тържеството присъства и свещ. Хрисант Хитов от храм „Св. св. Константин и Елена” в града.

След като бе прочетено възпоменателно слово за този празничен ден, архиерейският наместник, заедно с областния управител на Пазарджик г-н Трендафил Величков, поднесоха своите цветя пред новоизградения паметник на ген. Брок, командващ освободителната войска, първа влязла в тогавашния Татар-Пазарджик, намиращ се до моста над р. Марица. Всички се помолиха Бог да упокои душите на далите живота си по бойните полета на България и ги приеме в Своите вечни селения.

Непосредствено след това официалните лица прекосиха моста и поднесоха цветя и пред паметната плоча, издигната на мястото, където преди 145 години населението на града посреща своите водени от светата православна вяра освободители.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.