kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

02
Април
2023

✝5 Неделя на Великия пост - на преп. Мария Египетска. Съборна света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

В ✝5 Неделя на Великия пост светата Църква издига пред духовния взор на своите чеда подвига на "сияещата с райска красота" пустинна гургулица, "изтребила всеки грях от своите душа и тяло" - равноангелната преподобна Мария Египетска.

С благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай в храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик беше отслужена съборна света Василиева Литургия. В нея съслужиха архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев и служащият в катедралата свещ. Спас Дичев.

Голяма част от енориашите се включиха в литургийните молитвословия и песнопения. Мнозина седнаха и на Господнята трапеза, пристъпвайки с трепет, със страх Божи, вяра и любов към светите Тайни, украсявайки така своя подвиг на пост и молитва.

В края на богослужението отец Боян прочете проповед върху литургийното евангелско четиво. Той обърна внимание и на величието на покаянието, показало своето могъщество в живота на преподобната Мария Египетска и подбуждащо и нас да пристъпим към неговата очистителна и примиряваща с Бога сила.

Накрая наместникът преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над присъстващите.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.