kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

19
Ноември
2023

†9 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Съборна света Литургия в храм "Св. св. Константин и Елена" град Пазарджик.

В †9 Неделя след Неделя подир Въздвижение в обичания пазарджишки храм „Св. св. Константин и Елена“ с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай беше отслужена съборна възкресна света Литургия. Тя беше възглавена от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия икон. Боян Кочев. Заедно с него в радостта на неделния ден съслужиха председателят на храма свещ. Спас Дичев, свещенослужителите от катедралата свещ. Димитър Попов и свещ. Максим Ничев, председателят на храм „Св. Троица“ с. Братаница свещ. Димитър Пеев и свещ. Хрисант Хитов от храмовото духовенство. Молитвено участие в службата взе другият енорийски свещеник отец Стоян Стоянов.

Камбанният звън от рано призова вярващите да се съберат в топлата прегръдка на храма. С радост те изпълниха Божия дом и с молитвите и песнопенията си станаха съпричастни на първата света Литургия на новия председател след неговото въдворяване.

В края на службата отец Боян преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай над присъстващите и им честити празника. Той произнесе слово за величието на християнската вяра, която като квас заквасва целия наш живот и се оделотворява в нашите добри дела. Той призова да се възползваме от благодатното време на поста, в което да се погрижим за своята безсмъртна душа, да напреднем в евангелските добродетели и бъдем достойни за това най-величествено име – християнин.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.