kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

08
Ноември
2021

Архангелов ден - храмов празник на църква "Св. арх. Михаил" гр. Пазарджик

На 8 ноември земната, войнстваща част от Христовото тяло – светата Църква, почита небесната – тържествуваща, а християните от сърце благодарят за несъкрушимата победа, която безбройното множество ангелски сили оказват на изкачващите се по небесната стълбица на евангелските добродетели.

В този светъл ден своя храмов празник посрещна и църквата „Св. арх. Михаил“ в гр. Пазарджик. По повод празника с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия ик. Боян Кочев възглави светата Литургия в храма. В съслужение с него бяха председателят на Църковното настоятелство прот. Витан Йорданов и свещ. Спас Дичев от катедралата на града. Молитвено участие в светата служба взеха енорийският свещеник Петър Шопов, свещ. Сидер Димов от храм ''Св. Параскева” и свещ. Стоян Стоянов от храм „Св. св. Константин и Елена” в града.

Енориашите и гостите на храма с радост прииждаха и поднасяха пред образите на великия Архистратиг на небесното войнство свети архангел Михаил цветя, израз на тяхната благодарност за небесната закрила и помощ.

В края на светата Литургия отец Боян честити празника на председателя на храма, неговите енориаши и всички присъстващи. Той произнесе слово за великия Михаил, който с Божията сила низвергна от небесата вероломния сатана и въдвори мира в райските селения. Отец Боян призова да молим от него да въдвори този благодатен Христов мир и на земята, в нашите семейства и в нашите сърца.

Накрая наместникът преподаде благословението на Пловдивския митрополит Николай на отец Витан и енориашите на храма и поздрави всички именици, благопожелавайки им да се красят не само с ангелските имена, но и с ангелската чистота, ревност по угаждане на Бога и любов към хората.

Духовното тържество завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.