kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

12
Декември
2021

Архиерейска света Литургия в Баткунския манастир "Св. ап. Петър и Павел"

На 12 декември, ✝11 Неделя след Неделя подир Въздвижение - на св. Праотци и празник на свети Спиридон еп. Тримитунтски Чудотворец, в Баткунската света обител „Св. ап. Петър и Павел“ с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай беше отслужена Архиерейска света Литургия от игумена на манастира Високопреосвещения Доростолски митрополит Яков. В съслужение с него бяха архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия ик. Боян Кочев и йеромонах Йоаким. Клиросните песнопения бяха изпълнени от другия брат на обителта, монах Дамян.

Духовните чеда на манастира с радост участваха молитвено в светата богослужба, отпявайки заедно с отец Дамян полагащите се литургийни песнопения и славословия. С едно сърце и уста всички изповядаха Символа на вярата и изрекоха думите на Господнята молитва. Мнозина от тях седнаха на Господнята трапеза, приемайки свето Причастие, с което увенчаха своя пост и покаяние.

По време на причастния беше прочетена проповед върху неделното евангелско четиво, спомнящо Христовата притча за мнозината звани, но малцина избрани да седнат и участват във вечерята, приготвена от Господаря.

След светата богослужба митрополит Яков поздрави присъстващите с празника и благодари на Бога, че насочи стъпките им към светата обител, за да могат да вземат молитвено участие в неделната служба. Той благопожела постът и светото Причастие да бъдат на всички ни за спасение, а новата година да донесе не само материални, а преди всичко духовни блага.

Правникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.