kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

17
Септември
2021

Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ направи дарение на старческите домове в град Пазарджик и село Главиница

В деня на светите мъченици София и нейните три дъщери Вяра, Надежда и Любов, болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната – Булфарма, на което председател е Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, отбеляза празника с дарителска кампания. Настоятелството, носещо името на тези най-големи християнски добродетели – вярата, надеждата и любовта, направи дарение на общо девет домове за стари хора на територията на шест града в страната. Два от тях бяха Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” гр. Пазарджик и Дом за стари хора с. Главиница.

Представител на болничното настоятелство в домовете на град Пазарджик и с. Главиница беше д-р Васил Попов, председател на Български лекарски съюз гр. Пазарджик. На дарителската акция от името на митрополит Николай присъства Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. Помощта беше приета лично от кмета на Пазарджик г-н Тодор Попов, който благодари на настоятелството и на Булфарма за този жест на обич и загриженост.

Подкрепата за населяващите домовете наши баби и дядовци, както и за персонала, включваше индивидуални пакети за защита срещу COVID-19 за всички, съдържащи необходимите консумативи за предпазване: маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита, осигурени от партньорите на инициативата на фирма „Булфарма“, еднократни чаршафи, мокри кърпи, памперси за възрастни и дезинфектанти за ръце.

Дарението бе предадено на директорите на двата дома – г-жа Фани Дунгарова и г-жа Димитрийка Пеева. На връчването присъстваха голяма част от живущите в домовете, които лично изказаха своята благодарност на дарителите.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.