kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

21
Ноември
2023

Концерт на Ансамбъл за народни песни и танци Пазарджик по повод Деня на християнското семейство

По повод Деня на християнското семейство и православната младеж - Въведение Богородично, Ансамбъл за народни песни и танци град Пазарджик организира образователен концерт за децата на града.

По покана на ръководството на Ансамбъла в лицето на неговия главен художествен ръководител г-н Атанас Чолаков и с благословението на Пловдивския митрополит Николай преди началото на концерта беше отправена молитва за здраве и благополучие на всички деца и техните семейства.

Молитвеното последование беше отслужено от свещ. Спас Дичев и свещ. Хрисант Хитов от храм „Св. св. Константин и Елена” в областния град. След като измолиха Божието благословение за малките християнчета, отец Спас се обърна към тях със слово за величието на празника и ценността на семейството.

След това изпълнителите от оркестъра, хористите и танцьорите на Ансамбъла представиха пред малчуганите от училищата в Пазарджик различните фолклорни области в България и особеностите на костюм, песни и танци към тях и запознаха присъстващите с музикалните инструменти на народното изкуство и тяхното звучене.

Празникът продължи с викторина, при която децата отговаряха на въпроси, свързани с нашия фолклор, с което доказваха любовта си към българското народно творчество и Родина.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.