kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

28
Юни
2024

Молебен по случай завършването на стажанти от ЦСПП- Пазарджик

На 28 юни в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в град Пазарджик се състоя тържествената церемония по случай завършване курса за първоначална професионална подготовка на 47 стажанти от структурите на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ в страната.

По традиция и по покана на ректора на Академията церемонията започна с молебен. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай последованието беше отслужено от архиерейския наместник на Пазарджик иконом Боян Кочев. В съслужение с него бяха председателят на храм „Св. св. Константин и Елена“ в града свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров от катедралата „Успение Богородично“. Духовниците се помолиха на Всеподателя Бога да укпрепи силите, да закриля и помага на най-новите пазители на законността и мира в Отечеството ни в тяхното нелеко и високоотговорно служение. След това отец Боян поръси новоназначените служители на МВР и бойните им знамена със светена вода.

На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ главен комисар Димитър Андонов, неговият заместник старши  комисар Виктор Празов, директорът на ОД на МВР-Пазарджик ст. комисар Даниел Луков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, Директорът на ЦСПП-Пазарджик комисар Георги Гайков, началникът на Военно окръжие Пазарджик подп. Петър Петров, директорът на РДПБЗН Пазарджик комисар Ангел Ангелов, директори на дирекции в МВР, представители на държавни структури от региона, много близки и роднини на стажантите от цялата страна.

В края на церемонията завършилите курс на обучение положиха клетва по “Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР" за спазване законите на страната и етичните норми в МВР.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.