kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

09
Януари
2022

† Неделя след Богоявление. Съборна света Литургия в храм ''Успение Богородично'' гр. Велинград

На 9 януари, †Неделя след Богоявление, с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай в храм „Успение Богородично” гр. Велинград беше отслужена съборна света Литургия. Тя беше възглавена от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия икон. Боян Кочев. В братско съслужение с него влязоха двамата секретари на наместничеството прот. Стефан Йорданов и свещ. Димитър Пеев, председателят на храма икон. Иван Чалъмов и служащият в него прот. Станимир Минков.

Христолюбивите енориаши на храма с духовна радост участваха в молитвословията и песнопенията на службата, просейки от Бога Неговата велика милост и помощ през настъпилата година.

В края на богослужението отец Боян преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над присъстващите. Той изказа своята и на съслужителите си радост от прекрасната служба в тези благдатни дни на Просвещение. Наместникът произнесе слово за Божието снизхождение и любов, проявена в Неговото Богоявление, при което Бог слезе до нас, взе върху Си нашите грехове и ни даде възможност да станем Негови синове и наследници на Неговото царство. Отец Боян призова да се възползваме от тази възможност и да чуем Христовия призив за покаяние, което очиства душите ни и ги прави достойни за Царството небесно.

Празникът завърши с многолетствие, след което отец Боян раздаде нафората и поздрави вярващите със светлите дни.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.