kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

25
Март
2024

Панихида по повод една година от кончината на иконом Петър Каръков

В деня на светото Благовещение се изпълни една година от кончината на иконом Петър Каръков, дългогодишен председател на храм „Св. св. Константин и Елена“ град Пазарджик.

С благословението на Пловдивския митрополит Николай в храма, където Божият служител полагаше душата си за Христовото стадо в продължение на 30 години, беше отслужена панихида. Тя беше възглавена от архиерейския наместник на Пазарджик икон. Боян Кочев. В съслужение с него бяха председателят на храма свещ. Спас Дичев и енорийските свещенослужители там свещ. Стоян Стоянов и свещ. Хрисант Хитов и свещ. Димитър Пеев, председател на храм „Св. Троица“ с. Братаница.

Близките на отец Петър и много от енориашите на храма отправиха своите молитви към небесния Божи Престол, изпросвайки за отишлия си от нас достоен свещенослужител Божията милост.

В края на последованието отец Боян се обърна към опечаленото събрание с думи на утеха, твърда вяра в Бога и непоколебима надежда в Неговото безкрайно човеколюбие, което не изпъжда никого от дохождащите при Него с молитва и съкрушение.

След това цялото множество се отправи към гроба на о. Петър пред св. Олтар, където издигнаха още веднъж сърцата си към Вседържителя и със заупокойна молитва изпросиха Неговата милост да се излее щедро над душата на покойника и му дарува прощение на греховете.

Бог да прости отец Петър и го приеме в Своето царство!

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.